Cindy

Feest! Dat is wat CINDY wil brengen naar de Nederlandse podia. Met haar eerste single Dat Is Wat Ik Doe zet de Noord-Hollandse een nieuw geluid neer: Nederlandstalige disco. Fris, nieuw, héél dansbaar. Probeer daar maar eens stil bij te blijven staan…

Ze is nog maar 21 en komt uit Midwoud, in de kop van Noord-Holland. Daar ontdekte CINDY pas rond haar 15e de muziek, op de middelbare school. Bij het vak Muziek moest ze een liedje zingen, voor de klas én voor een cijfer. Hoewel CINDY tot dan toe nooit voor publiek had gezongen, sloeg wat ze deed aan. “Toen ik klaar was, zei mijn docente dat ik vooral moest meedoen met het jaarlijkse songfestival dat op school werd gehouden. Dat leek me wel grappig, dus heb ik me opgegeven. En vanuit het niets won ik!”

Een filmpje van haar optreden belandde op YouTube en werd gezien door een dorpsgenoot, die CINDY vroeg om een bandje op te richten. Dat werd Tie Break. Ze maakten Engelstalige covers, maar een lang leven was de band niet beschoren. Toch was het zaadje bij CINDY geplant. “Een andere buurtgenoot raadde me aan om mee te doen met de talentenjacht van feestcafé Jantjes Verjaardag in Amsterdam. Dat werd het moment dat de vonk oversloeg. Ik stond daar op het podium en besefte: dít wil ik doen!”

Terwijl ze ondertussen nog even haar sportopleiding afmaakte, deed CINDY vooral ervaring op bij andere talentenjachten en nam voor het eerst zangles. Snel was er een jaar om en deed ze opnieuw mee in Jantjes Verjaardag, maar deze keer met een heel andere afloop. “Ik stond in de finale en zong I Will Survive van de Hermes House Band. De winnaar mocht huiszanger(es) van Jantjes Verjaardag worden, daar was ik op uit. Toen ik klaar was, kwam opeens André Hazes naar me toe. Hij was daar met Alain Clark en hun platenbaas Tony van de Berkt, waar hij me enthousiast aan voorstelde. Die talentenjacht heb ik trouwens niet gewonnen, maar dat kon me niets meer schelen!”

Tijdens haar eerste meeting met Tony stelde hij CINDY voor Nederlandstalige muziek te gaan maken. “Dat had ik nog nooit gedaan, maar open-minded als ik ben, riep ik gewoon: ‘Is goed!’”, lacht ze. De taal was bepaald, nu de stijl nog. Met invloeden als Tina Turner, Amy Winehouse, Etta James en Anouk wilde CINDY vooral uptempo muziek maken. “Al snel kwamen we op disco. Ik wilde iets doen wat zangeressen in Nederland nog niet deden en dat leek ons het perfecte gat om in te springen.”

CINDY werd in contact gebracht met producer Jeroen Engelbert, die haar vroeg waar ze over wilde zingen. “Ik wilde geen zoetsappig liefdesliedje maken, iets over een strong independent woman leek me wel wat. Ik ben een vrije vogel, dat wilde ik naar voren brengen in mijn eerste liedje.” Toen Jeroen kort daarna met Dat Is Wat Ik Doe op de proppen kwam, bleek dat de perfecte match. “Hij heeft me perfect omschreven, helemaal zoals ik ben. Het nummer gaat over vrij zijn: over dat ik niemand echt nodig heb, ik red het allemaal wel. Het leven kan zomaar voorbij zijn, doe wat je het liefst wil en ga er gewoon voor, dat idee. Precies hoe ik het voel.”

Haar eerste single is een feit en de reacties zijn veelbelovend. En nu? “Optreden! Festivals, pleinfeesten, ik wil alles op z’n kop zetten. Ik maak sowieso overal een feestje van, dat zeggen mijn vriendinnen ook: ‘Cin, als jij een kamer binnenkomt, gaat het los’. Hoe vet als ik dat ook op een podium kan doen? Daar ga ik voor. En iedereen mag meedoen!”

 

 

 

Releases

Spotify

YouTube

Contact

Dino Music
Graaf Florislaan 38
1217 KM Hilversum
The Netherlands
info@dinomusic.nl